Masala Creative academy

Groei uit tot content creator via Masala’s Creative Academy!

Droom jij ook van een carrière als digital creative of content creator?

Goed nieuws! Masala biedt in samenwerking met Chase Academy & Impact Shakers, en ondersteund door Stad Gent, de mogelijkheid om tijdens de Masala Creative Academy te bouwen aan skills zoals storytelling, copywriting, fotografie, video, montage en zelfs ondernemen.

Moet ik dan stapels boeken vanbuiten blokken en zware examens afleggen? Geen zorgen, overspoeld worden met bakken theorie staat niet op de planning. Wel kan je via inspiratiesessies en praktische workshops je digitale skills ontwikkelen zodat je er direct mee aan de slag kan! 

COOL, WAT HOUDT DAT DAN IN?

  • 6 weken workshops: Gedurende 6 weken biedt Masala workshops aan rond een brede waaier aan digitale skills. Experts uit verschillende domeinen bieden antwoorden op vragen zoals: Hoe vertel ik een verhaal online? Waar dienen al die knoppen op een camera toch voor? Hoe maak ik van mijn beelden en audio een goed gemonteerde video? Welke manieren zijn er om mijn content te boosten? Deze workshops vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond en op zaterdagnamiddag. In slechts 12u per week bouw je dus een toekomst uit als content creator. De eerste week gaat van start op 3 september en zal gaan over de wondere wereld van storytelling.
  • 6 weken stage: Na de workshops gaat je loopbaan als content creator van start tijdens een stage van 6 weken binnen een organisatie uit de Gentse cultuursector. Deelnemers die de workshops én de stage tot een goed eind brengen, krijgen een certificaat waarmee ze aan de slag kunnen als certified content creator.
  • Op naar de arbeidsmarkt: Je krijgt begeleiding in het opstellen van een goed portfolio en bijpassend CV en kan beroep doen op de contacten van Masala bij het zoeken naar een job. De sessies rond ondernemerschap tijdens de laatste week moeten je ook voorbereiden om als freelancer of zelfstandige aan de slag te gaan. Heb je zelf al een zaak, gebruik dan je nieuwe skills om deze een boost te geven.

WIE KAN ER DEELNEMEN?

Elke jonge Gentenaar (18+) is welkom. Inclusiviteit is enorm belangrijk binnen Masala en dus ook binnen de Academy, daarom willen we iedereen aanmoedigen zich in te schrijven. Ook in de lessen zal telkens oog zijn voor inclusieve communicatie met aandacht voor iedereen.

Om de Academy toegankelijker te maken voor iedereen is de opleiding ook volledig GRATIS en stelt Masala het nodige materiaal ter beschikking. Geen eigen kosten dus! Beschik je toch al over eigen materiaal? Breng het gerust mee 🙂

WAT NU?

Heb je een passie voor content creatie en wil je je CV een boost geven? Vul dan dit formulier in voor zondag 15 augustus. Heb je eerder al content gemaakt, voeg deze dan zeker toe aan je inschrijving! Dit kan gaan van een video of foto’s, tot een blogpost of podcast. Weet je al welk creatief idee je wil uitwerken met ons, zoals een podcast, bedrijfsvideo, aftermovie, kortfilm… Let us know! De 8 geselecteerde deelnemers zullen de daaropvolgende week verwittigd worden per e-mail.

Bouw aan je CV maar vooral aan jezelf en bereid je voor op de creatieve toekomst van je dromen!

Stay tuned voor updates over de docenten en de invulling van de workshops.